Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 04. 2017. 10:33 >> 10:06

PENS I TERNBUL POZVALI

Kina da izvrši pritisak na Sjevernu Koreju

Američki potpredsjednik Majk Pens i australijski premijer Malkolm Ternbul pozvali su Kinu da izvrši pritisak na Sjevernu Koreju da se odrekne nuklearnog oružja i balističkih raketa.

  

 

 

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare u Sidneju, Ternbul je rekao da Kina ima priliku i "odgovornost" da upotrijebi ekonomsku moć i izvrši pritisak na Sjevernu Koreju.

Američki potpredsjednik je rekao da su "sve opcije na stolu", ali da je Vašington uvjeren da će Peking uticati na situaciju sa programom oružja Sjeverne Koreje.

Pens je potvrdio da će SAD poštovati sporazum o migrantima sa Australijom postignut za vrijeme mandata bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame, koji je američki predsjednik Donald Tramp svojevremeno nazvao "glupim".

Sporazumom je predviđeno da se do 1.250 tražilaca azila iz Australije naseli u SAD.Tramp je ranije izjavio da je "nevjerovatno razočaran" jer je Obamina administracija pristala na sporazum sa Australijom koji će omogućiti prijem uglavnom muslimanskih izbjeglica u SAD i izrazio ljutnju u telefonskom razgovoru sa australijskim premijerom.

"Predsjednik Tramp je jasno rekao da ćemo poštovati sporazum, ali to ne znači da se divimo dogovoru", rekao je Pens na konferenciji za novinare.

Pens i Ternbul su ukazali na dugu istoriju vojne saradnje dvije zemlje, podsjetivši da je Australija bila na strani SAD u svakom većem sukobu poslije Prvog svjetskog rata i da je imala veliki doprinos u vojnoj kampanji u Iraku i Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније