Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavila R.B. ]

22. 04. 2017. 21:32 >> 21:05

PREDSJEDNIK FRANCUSKE

Kilometarske kolone birača u Montrealu

Stanovnici francuskih prekomorskih teritorija glasaju prvi na neizvjesnim izborima za predsjednika, dan ranije nego u Francuskoj. Mediji prenose da su francuski birači u Montrealu, u Kanadi, na glasanje morali da čekaju, u kilomeatrskoj koloni, više od dva sata.

U Francuskoj je danas na snazi predizborna tišina dok građani u udaljenim oblastima kao što su Francuska Polinezija, Gvajana i Gvadelup, biraju jednog od 11 kandidata na predsjedničkim izborima.

Izborna tišina koja je počela u petak u ponoć, trajaće do nedjelje u 20 sati, kada se zatvaraju birališta.

Skoro 47 miliona Francuza pozvano je na izbore čiji je ishod neizvjestan zbog tijesne razlike među favoritima u prvom krugu: centriste Emanuela Makrona, ekstremne desničarke Marin Le Pen, desničara Fransoa Fijona i radikalnog ljevičara Žan-Lika Melanšona.

Vlada ove zemlje je mobilisala više od 50.000 policajaca i pripadnika žandarmerije kako bi štitili oko 70.000 biračkih mjesta. Mobilisano je i 7.000 vojnika za patrole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније