Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 06. 2013. 17:11 >> 17:11

BOMBAŠ-SAMOUBICA

Bagdad: 32 mrtvih u džamiji

Najmanje 32 osobe su ubijene i 57 je ranjeno u dvostrukom napadu bombaša samoubica na šiitsku džamiju u iračkoj prijestonici Bagdadu u utorak, saopštio je izvor iz iračkog ministarstva unutrašnjih poslova.

 

„Bombaš-samoubica je aktivirao eksploziv na sebi kada se nalazio među vjernicima koji su se okupili nakon poziva na molitvu“, rekao je policajac Furat Faleh koji se nalazio nedaleko od mjesta eksplozije, prenijele su agencije.

Inače, posljednji napad desio nedjelju dana nakon serije eksplozija koje su se desile širom Iraka i koje su odnijele najmanje 48 života.

Više od 1.000 osoba poginulo je u napadima u toj zemlji tokom maja, objavio je UN, čime je ovo najsmrtonosniji mjesec od sektaških sukoba 2006. i 2007. godine.

Od početka ove godine i suniti i šiiti su mete sve jačeg talasa nasilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније