Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 04. 2017. 08:37 >> 08:11
2

OBJAVIO ŠPIGL

Talibanski borci ušli u Njemačku s migrantima?

Moguće je da je hiljade bivših boraca Talibana ušlo u Njemačku u prethodne dvije godine, tokom talasa više od milion migranata i izbjeglica.

 

 

 

 

To je objavio njemački magazin Špigl.

Federalna kancelarija za migracije i izbjeglice Njemačke obavijestila je bezbjednosne zvaničnike da se hiljade migranata identifikovalo kao bivši talibanski pobunjenici tokom procesa za dobijanje azila, navodi se u Špiglu, prenosi Rojters.

U magazinu se navodi da je najmanje 70 avganistanskih muškaraca pod istragom, iako nije jasno da li je bilo ko od njih osumnjičen za to da je aktivan talibanski borac.

Šestorica nad kojima se vrši istraga se nalaze u pritvoru, a preliminarna sudska saslušanja za još osumnjičenih će početi iduće nedjelje.

Kancelarka Njemačke, Angela Merkel, kritikovana je zbog toga što je dozvolila da toliki broj migranata uđe u Njemačku, uprkos tome što je prošle godine nekoliko terorističkih napada dovedeno u vezu sa migrantima, navodi Špigl.

Merkelova aktivno deportuje Avganistance kojima azil nije odobren, a prema njenim navodima oko 55 odsto Avganistanaca dobije status izbjeglice.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније