Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 04. 2017. 09:41 >> 09:20

FILIPINSKO MORE

"Karl Vinson" u vježbama s japanskim brodovima

U Filipinskom moru danas su počele zajedničke vježbe američkog nosača aviona koji je krenuo ka Korejskom poluostrvu i japanskih ratnih brodova.

  

 

 

Dva japanska razarača pridružila su se američkom nosaču "Karl Vinson" i još dva američka ratna broda na njihovom putu u zapadnom dijelu Tihog okeana, saopštila je američka mornarica.

Ranije planirana plovidba američkog nosača do Australije je otkazana, ali je ipak održana zajednička vježba s australijskim snagama.

Vježbe, koje će trajati nekoliko dana, održavaju se u vrijeme pojačanih tenzija na Korejskom poluostrvu i indikacija da Sjeverna Koreja priprema novu probu nuklearnog oružja ili rakete dugog dometa.

Mornarica je saopštila da je vježba rutinska i da je cilj poboljšati kombinovane pomorske sposobnosti za odgovor i odbranu, kao i zajedničku manevarsku spremnost.

Američki potpredsjednik Majk Pens izjavio je da se očekuje da će nosač "Karl Vinson" za nekoliko dana stići u Japansko more.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније