Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 04. 2017. 11:14 >> 10:48
1

NAVODNO IZRAELSKI

Tri mrtva u napadu na pro-Asadove snage

U navodno izraelskom napadu na čijoj je meti bio vojni logor u Kuneitri na Golanskoj visiji tri pripadnika sirijskih prorežimskih snaga su ubijena, a još dvojica su ranjena, izjavio je jedan visoki zvaničnik.

 

  


Logor pripada Nacionalnim odbramabenim snagama (NDF) koje se bore uz režim sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, rečeno je Frans presu.

Izraelska armija nije komentarisala navodni napad, kako prenose izraelski mediji.Izrael je izveo nekoliko napada na razne mete u Siriji od početka građanskog rata u toj zemlji 2011. godine.

"Na meti izraelskog napada je bio logor Al-Favar na lokalitetu Kuneitra, gdje je bilo tri mučenika i dva ranjena", rekao je neimenovani zvaničnik, ali nije mogao da kaže o kakvom napadu se radi, granatiranju ili vazdušom udaru.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Vekoj Britaniji prva je potvrdila izraelski napad, ne ulazeći u detalje. Libanski medij Al Majadin izvijestio je takođe o napadu.U šestodnevnom ratu 1967. godine Izrael je okupirao 1.200 kvadratnih kilometara

Golana i 1981. anektirao to područje, što međunarodna zajednica nikada nije priznala. Preostalih 510 kilometara kvadratnih strateške visije je pod kontrolom Sirije.

U petak je izraelska armija ciljala sirijske vojne pozicije na Golanu nakon što su tri mine eksplodirale na izraelskoj strani granice. Izrael je saopštio da vatra po svoj prilici nije bila namjerna već se sukob prelio na izraelski dio visije.

Sredinom marta bilo je neuobičajene vatre između te dvije susjedne zemlje, koje su još tehnički u ratu, kada su izraelske vazduhoplovne snage napale nekoliko meta preko granice i sirijska vazdušna odbrana ispalila nekoliko protiv-avionskih raketa u znak odgovora.

Jedna od raketa ušla je u izraelski vazdušni prostor i oborena je raketom "erou", podsjećaju izraelski mediji. Nakon tog incidenta Izrael je priznao da je bilo vazdušnog udara, što inače rijetko čini.

Izraelske vazduhoplovne snage su ranije napadele konvoje oružja navodno namijenjenog libanskom Hezbolahu koji se u Siriji bori na strani Asadovih snaga.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније