Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila R.B.

23. 04. 2017. 23:49 >> 23:20
1

U JAPANU

"Majn kampf" dio obrazovnog materijala

Japan je odobrio upotrebu knjige "Moja borba" nacističkog lidera Adolfa Hitlera u školama kao obrazovni materijal, javili su lokalni mediji.

List "Japan Times" navodi da, iako je japanska Vlada odobrila Hitlerovu knjigu kao "obrazovni materijal", ukoliko bude upotrijebljena za širenje rasne mržnje, dovešće do reagovanja regulativne administracije.

Odluka o uvrštenju Hitlerove knjige dolazi nekoliko nedjelja nakon što su u iste svrhe odobreni i kontroverzni "Carski odgovori o obrazovanju u školama", prenosi N1TV.

Brojni istoričari smatraju da je ova knjiga, koja je usmjerena na patriotizam i lojalnost japanskom caru, jedan od ključnih izvora "poslušnosti i moralnih uvjerenja" kojim je potpomognut uspon militarizma u Japanu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније