Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

24. 04. 2017. 08:48   >>  08:22 3

KONAČNI REZULTATI

Makron 23,7%, Le Penova 21,5%

Centristički kandidat Emanuel Makron i liderka krajnje desnice Marin Le Pen osvojili su najviše glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora u Francuskoj.

Makron i Le Penova kvalifikovali su se za drugi krug koji će biti održan 7. maja.

Prema konačnim rezultatima koje je saopštilo francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova Makron je osvojio 23,75 odsto, a Le Penova 21,53 odsto.

Iza njih slijede konzervativni kandidat Fransoa Fijon sa 19,91 odsto osvojenih glasova i ljevičarski kandidat Žan-Lik Melanšon sa 19,64 odsto. 

Kvalifikacije Makrona i Le Pen za drugi krug predsjedničkih izbora "mijenjaju politički pejzaž Francuske" i "pripremaju teren za konačni obračun" u vezi sa daljim članstvom te zemlje u EU, ocjenjuje AP. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније