Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

24. 04. 2017. 11:29 >> 11:11
1

PUST I PORUŠEN

Dera dokaz brutalnosti rata u Siriji

Južni sirijski grad Dera poznat je kao mjesto odakle su krenuli antirežimski protesti sirijskog naroda koji su nakon intervencije snaga odanih režimu predsjednika Bašara Al Asada prerasli u građanski rat koji i dalje traje.

 

Grad je već duže od tri godine pod opsadom i stalnim artiljerijskim napadima, a danas je opustošeno i porušeno mjesto koje ponajbolje govori o golgotama sirijskog rata.

Reporterska ekipa agencije Anadolija dronom je snimila devastirani grad Dera u kojem su stambena nasilja, pekare, bolnice i zgrade javne uprave u potpunosti porušene.

Nekada najrazvijeniji i najnaseljeniji kvartovi Arbain, Suvejdan i Jordanski put u potpunosti su srušeni i liče na scene iz filmova o apokalipsi.

Samo prašnjava i oštećena reklama kafea i marketa "Velid" u centru grada ostala je kao trag i svjedok nekada najprometnijeg mjesta.

Grad je i dalje pod kontrolom snaga sirijske opozicije, a snage odane sirijskom režimu od početka februara izvode neprekidne vazdušne i artiljerijske napade s ciljem preuzimanja kontrole, piše Anadolija.

Više od 70 posto objekata u kvartu Dera Beled je u potpunosti devastirano, a lokalno stanovništvo je odveć izbjeglo na periferije grada.

Dera je grad koji se sastoji iz dva dijela Dera Mahata na sjeveru i Dera Beleda na jugu. Sjeverni dio kontrolišu snage Asadovog režima, a južni dio u kojem je smješten i centar grada je pod kontrolom opozicije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније