Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

24. 04. 2017. 15:20 >> 14:54

NAKON IZBORA U FRANCUSKOJ

Rast vrijednosti akcija u Evropi i svijetu

Evropske i svjetske berze danas su zabiljeležile rast na otvaranju jer su investitori zadovoljni ishodom prvog kruga predsjedničkih izbora u Francuskoj.

Francuski indeks CAC 40 porastao je za 3,9 odsto dok je njemački DAX zabiljeležio rast od 2,5 odsto. Britanski indeks FTSE 100 je porastao za 1,6 odsto a američki fjučersi su porasli za 0,9 odsto.

Euro je u nedjelju uveče u trgovanju na azijskim finansijskim tržištima porastao 2,0 odsto ali je kasnije opao i sada iznosi 1,0857 dolara.

Japanski, australijski, južnokorejski i hongkonški indeksi su takođe zabiljeležili rast dok je kineski indeks Šangaj kompozit opao za 1,4 odsto

Cijene nafte na tržištima u Njujorku i Londonu su takođe porasle.

Centristički kandidat Emanuel Makron i populista Marin Le Pen prošli su u drugi krug izbora, gdje je Makron favorit.

Investitori su pozdravili Makronovu posvećenost jačanju Evropske unije i eura dok Le Pen želi da Francuska napusti i Uniju i eurozonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније