Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

25. 04. 2017. 08:33 >> 08:07
3

NE SA LJEVIČARIMA

Netanjahu postavio ultimatum Gabrijelu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu traži da njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel, koji je u ponedjeljak stigao u posjetu Izraelu, odloži za danas planirane sastanke sa predstavnicima izraelskih ljevičarskih organizacija Becelem i Prekidanje tišine.

 

 

 

Visoki zvaničnici u Netanjahuovom kabinetu rekli su da je on postavio ultimatum Gabrijelu, rekavši da se neće sastati s njim ako ne otkaže sastanke s tim organizacijama koje kritikuju izraelske akcije na okupiranoj Zapadnoj obali, prenijeli su izraelski mediji.

Do ponedjeljka uveče sastanci s te dvije organizacije nijesu otkazani i njemačke diplomate su rekle da će ih biti.Bilo je predviđeno da se Netanjahu sastane s Gabrijelom, ali na listi njegovih sastanaka za utorak koje su dobili mediji tog sastanka nema.

Sastanci Gabrijela i ljevičarskih organizacija predviđeni su za utorak uveče.Šef diplomatije Njemačke sastaće se sa predsjednikom Izraela Ruvenom Rivlinom i liderom opozicije Isakom Hercogom, kako se očekuje.

Hercog koji predvodi partiju Cionistička unija lijevog centra je u ponedjeljak izdao saopštenje u kome osuđuje Netanjahua zbog ultimatuma, optuživši ga da nanosi štetu spoljnim odnosima Izraela.

"Netanjahu bježi s igrališta. Netanjahuov ultimatum njemačkom ministru spoljnih poslova je ozbiljan udarac za izraelske spoljne odnose s najvećom ekonomijom Evrope i izuzetnim prijateljem Izraela. Umjesto da bježi, ja ga pozivam da se sastane s njemačkim ministrom spoljnih poslova i predstavi mu svoje pozicije i pozicije Izraela bez straha od bilo koje organizacije", naveo je Hercog.

Prije dva mjeseca belgijski ambasador u Izraelu bio je pozvan u izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova, dan nakon što se belgijski ministar spoljnih poslova Čarls Mišel sastao sa predstavnicima Prekidanja tišine i Becelema tokom posjete Izraelu.

Netanjahu se sastao s Mišelom dan ranije i zatražio da belgijska vlada prestane da finansra ljevičarske organizacije u Izraelu.

Nedjelju dana ranije, za vrijeme sastanka s britanskom premijerkom Terezom Mej u Londonu, Netanjahu je zatražio da Velika Britanija prestane da finansira izraelske ljevičarske grupe, a prije svega Prekidanje tišine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније