Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

25. 04. 2017. 20:21   >>  19:54 1

U MOSULU

Islamska država pogubila 15 civila

Pripadnici Islamske države prerušeni u iračke bezbjednosne snage pogubili su najmanje 15 civila koji su ih radosno dočekali u centru Mosula, saopštili su danas zvaničnici.

Ekstremisti su juče ušli u djelove starog grada Mosula, obučeni u uniforme iračke policije predstavljajući se da su oslobodilačke iračke snage, i kada su građani izašli na ulice da ih dočekaju otvorili su vatru na žene i djecu, navodi se u saopštenju zajedničke komande za koordinaciju borbi protiv Islamske države u Iraku.

U saopštenju se navodi da je "teroristička banda Daeša", arapska skraćenica za Islamsku državu, juče ujutru počinila užasan zločin u sektoru starog grada Mosula.

Jedan član savjeta provincije Niniv, čiji je Mosul glavni grad, rekao je za Frans pres da je najmanje 15 civila ubijeno u toj operaciji. On je rekao da su ekstremisti bili u crnim vozilima i da su se ponašali kao oslobodioci.

Iračke snage uz podršku međunarodne koalicije predvođene SAD počele su 17. oktobra veliku ofanzivu za preuzimanje Mosula od Islamske države koja ga je zauzela u junu 2014.

Oni su krajem januara uspjeli da povrate istočni dio grada podijeljenog rekom Tigar, a od 19. februara vode borbe za povraćaj zapadnog dijela grada gdje se još nalaze borci Islamske države.

Napredovanje im je otežano zbog brojnih civila i zbog uskih ulica u starom dijelu grada. Vjeruje se da se oko 100 ekstremista nalazi još u zapadnom dijelu Mosula, uglavnom u starom gradu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније