Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 06. 2013. 15:57 >> 15:57

SMIRITI TENZIJE

UN za referendum u Turskoj

Visoka predstavnica Ujedinjenih naroda (UN) za ljudska prava Navi Pilaj pozvala je tursku vladu i nevladin sektor u toj zemlji da preduzmu sve mjere kako bi se smirile tenzije nakon što su prije dvije sedmice počeli protesti protiv rekonstrukcije parka Gezi na centralnom trgu Taksim u Istanbulu, javlja agencija Anadolija.

 

 

Pilaj je u saopštenju navela da otvoreno podržava odluku vlade Turske, donesenu prošle sedmice, da se sačeka odluku suda u vezi sa rekonstrukcijom parka Gezi nakon čega bi se održao i referendum o navedenom pitanju.

Napomenula je da je vrlo značajno to što su turski zvaničnici odmah priznali da je u nekoliko navrata tokom protesta policija koristila prekomjernu silu protiv okupljenih demonstranata dodavši da je na protestima u nekoliko turskih gradova povrijeđen veliki broj ljudi.

Ona je vrlo značajnim ocjenila poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi bila zaštićena sva prava i slobode građana u toj zemlji.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније