Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 04. 2017. 08:44 >> 08:17
1

MAKRON - LE PEN

U Francuskoj nastavak predizborne kampanje

U Francuskoj se nastavlja predizborna kampanja uoči drugog kruga predsjedničkih izbora koji će biti održan 7. maja.

 

 

 

Kandidat centra Emanuel Makron danas će održati miting na sjeveru zemlje, gdje njegova protivnica, kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen ima veliku podršku.

Iako ankete procjenjuju da će Makron u drugom krugu ubjedljivo pobijediti Marin Le Pen, kandidat centra je u utorak rekao da "još ništa nije gotovo".

Odlazeći francuski predsjednik Fransoa Oland izjavio je da se ulazak Marin Le Pen u drugi krug "ne smije potcijeniti".U posljednjih 15 godina, ovo je drugi put da je kandidat ekstremne desnice ušao u drugi krug predsjedničkih izbora.

Prije Marin Le Pen, njen otac i osnivač stranke Nacionalni front Žan-Mari Le Pen ušao je, 2002. godine, u drugi krug predsjedničkih izbora kada ga je porazio desničar Žak Širak.

Prema konačnim rezultatima prvog kruga izbora održanog 23. aprila, Makron je osvojio 24,01 a Marin Le Pen 21,30 odsto glasova.

Ona je dan poslije prvog kruga najavila da privremeno napušta funkciju predsjednika stranke Nacionalni front da bi se posvetila predizbornoj kampanji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније