Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila J.B.Č. ]

27. 04. 2017. 09:40 >> 09:19

IZRAEL GAĐAO SKLADIŠTA

Eksplozija kod aerodroma u Damasku

Izraelski ministar zadužen za obavještajne poslove Jisrael Kac, izjavio je za izraelski vojni radio da je jutrošnji napad u Siriji "u potpunosti u skladu sa politikom Izraela da spriječi transfer oružja Hezbolahu", ali nije potvrdio da njegova zemlja stoji iza tog napada kraj aerodroma Damask.

Ni portparol izraelske vojske nije odgovorio na pitanje da li je Izrael umiješan u napad u kome, prema dosadašnjim izvještajima, nema povrijeđenih.

"Mi ne možemo potvrditi takve izvještaje", rekao je on.

U izvještajima lokalnih medija se navodi da je ciljano skladište oružja kraj Međunarodnog aerodroma Damask koje koriste vojnici koje podržava Iran. 

Kompleks koji je pogođen obuhvata skladišta, hangare za avione i industrijsku zonu, prenijeli su izraelski mediji.

Libanska televizija Al-Manar povezana s Hezbolahom, saveznikom sirijskog predsjednika Bašara al-Asada izvijestila je da je eksplozije koje su potresle Damask izazvalo pet izraelskih vazdušnih udara.

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman rekao je u srijedu tokom posjete Moskvi da Izrael neće dozvoliti da se iranske i snage Hezbolaha gomilaju na granici na Golanskoj visoravni. On se na bezbjednosnoj konferenciji u Moskvi sastao s ruskim kolegom Sergejem Šojguom i šefom diplomatije Sergejem Lavrovim.

U saopštenju izraelskog Ministarstva odbrane je navedeno da se razgovaralo o situaciji u Siriji i nastavku saradnje između izaelske i ruske vojske.

U saopštenju se dodaje da je "ministar odbrane izrazio zabrinutost zbog aktivnosti Irana u Siriji i iranskoj upotrebi sirijskog tla kao baze za krijumčarenje oružja Hezbolahu u Libanu". Izraelska vojska je u ljeto 2006. godine više od mjesec dana ratovala protiv gerilaca Hezbolaha.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније