Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 04. 2017. 11:11   >>  10:45

U KALINJINGRADU

Ruski FSB uhapsio 12 mudžahedina

Dvanaest pripadnika međunarodne terorističke grupe "Islamski mudžahedinski džihadistički pokret" uhapšeno je sinoć u Kaljiningradu, saopštila je ruska služba FSB, a prenosi Tas.



 

"Operativci su tokom specijalne operacije uhapsili 12 osoba porijeklom iz centralnoazijskih zemalja, koji čine ćeliju islamskog mudžahedinskog džihadističkog pokreta", navodi FSB dodajući da je moguće da su umiješani i u proces regrutacije.

Operativna istraga omogućila je agentima FSB-a da identifikuju vođu terorističke ćelije koga su bezbjednosne službe u Uzbekistanu stavile na listu traženih zbog zločina vezanh za ekstremizam.

"Uhapšeni daje dokaze u obliku priznanja, od kojih neki prikazuju aktivnost njegovih rođaka u međunarodnim terorističkim organizacijama.

Dodatno, operativci su otkrili vezu između vođe ćelije i istrage u njegovu umiješanost u paravojne snage u Siriji", navodi se u saopštenju FSB-a.

FSB planira da uskoro deportuje uhapšene u zemlje iz kojih su stigli, gdje ih očekuje krivično gonjenje za terorističke zločine koje u počinili, piše Tas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније