Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

28. 04. 2017. 22:11 >> 21:44

RUSIJA O S. KOREJI

"Sankcije i pritisak neće riješiti problem"

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova, Genadij Gatilov rekao je danas da je "ratoborna retorika u kombinaciji s nepromišljenim pokazivanjem mišića" prema Sjevernoj Koreji dovela do toga da se svijet ozbiljno pita da li će biti rata.

Gatilov je na sastanku ministara spoljnih poslova članica Savjeta bezbjednosti UN u Njujorku upozorio da bi "jedna loša riječ ili pogrešno protumačen korak" mogli da izazovu "zastrašujuće i žalosne posljedice".

On je kazao da Rusija, koja se graniči sa Sjevernom Korejom, "s oprezom" posmatra razvoj situacije u tom regionu i osuđuje nuklearne i raketne probe Pjongjanga.

Gatilov je dodao da Sjeverna Koreja vjerovatno neće odustati od izrade nuklearnog oružja sve dok primjećuje direktnu prijetnju za sopstvenu bezbjednost i da "sankcije i pritisak na Pjongjang" neće riješiti problem.

Državni sekretar SAD, Reks Tilerson prethodno je na istom sastanku, posvećenom situaciji u Sjevernoj Koreji, zatražio uvođenje novih sankcija toj zemlji, i rekao da bi bilo "katastrofalno" ukoliko se ne djeluje protiv njenog nuklearnog programa.

Generalni sekretar UN, Antonio Guteres osudio je danas oglušivanje Sjeverne Koreje o zahtjeve Savjeta bezbjednosti UN da obustavi svoj nuklearni i raketni program i rekao da snimci sa satelita ukazuju da je ta zemlja "u stanju pripravnosti da izvede dodatne nuklearne testove".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније