Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

29. 04. 2017. 08:46 >> 08:20

ALI NEUSPJEŠNO

Pjongjang testirao još jednu raketu

Sjeverna Koreja testirala je još jednu balistički raketu, saopštila je južnokorejska vojska. Testiranje se završilo neuspješno.

Agencija Jonhap tvrdi da se raketa raspala nekoliko sekundi nakon lansiranja. Američki zvaničnici su potvrdili da je testiranje završeno neuspješno.

Raketa je ispaljena sa teritorije u blizini Pjongjanga u 5:30 časova po lokalnom vremenu. 

CNN navodi da je vjerovatno u pitanju raketa srednjeg dometa KN-17. Lansirana je sa sa uzletišta Bukčang i letjela je oko 30 do 40 kilometara prije nego što je pala u more. 

Pojedini američki izvori su za "Rojters" naveli da se testiranje završilo neuspješno. CNN prenosi potvrdu američkih zvaničnika da je raketa pala u Japansko more. 

Do lansiranja rakete došlo je u momentu pojačanih tenzija između Pjongjanga i Vašingtona, a Pjongjang se još nije zvanično oglasio. 

Državni sekretar SAD Reks Tilerson je samo nekoliko sati prije toga u SB UN naveo da je vojna opcija i dalje na stolu kada je u pitanju Pjongjang i nuklearni program Sjeverne Koreje. 

Sjeverna Koreja prethodno je neuspješno izvršila raketnu probu 22. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније