Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

29. 04. 2017. 17:12   >>  16:45 6

DEMONSTRANTI U MOSKVI

Traže od Putina da se ne kandiduje

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se danas u Moskovskom parku u namjeri da upute poziv ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da se ne kandiduje za četvrti mandat na izborima 2018.

Proteste u više od 20 ruskih gradova za danas je najavila organizacija Otvorena Rusija Mihaila Hodorkovskog, kritičara Putina i nekadašnjeg naftnog tajkuna, koji je proveo deset godina u zatvoru prije nego što je pomilovan 2013.

Vlasti nijesu odobrile današnje demonstracije u Moskvi, ali za sada nema izvještaja o hapšenjima u glavnom gradu Rusije.

Izvještač Asošiejted presa javio je da je na protestu u Sankt Peterburgu uhapšeno više od 20 građana, a grupa za praćenje političke represije "O-Ve-De-Info" (OVD-Info) saopštila je da je 16 ljudi uhapšeno na protestu u sibirskom gradu Kemerovo.

Mandat predsjednika Rusije ističe Putinu u maju 2018. i on tada ima pravo da se kandiduje za još jedan šestogodišnji mandat.

U martu su u više ruskih gradova održane demonstracije protiv Putina, najmasovnije u posljednjih pet godina, koje je pokrenuo lider ruske opozicije Aleksej Navaljni.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније