Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 04. 2017. 19:25 >> 19:11

DRUGI KRUG IZBORA

Oland: Francuzi odlučuju o budućnosti Evrope

Predsjednik Francuske Fransoa Oland rekao je danas da će francuski birači odlučivati o budućnosti Evrope kada budu glasali u drugom krugu predsjedničkih izbora sljedeće nedjelje.

Oland je u Briselu, na samitu lidera 27 zemalja EU posvećenom smjernicama za pregovore o Bregzitu, rekao da će izbori 7. maja pokazati "da li Francuzi treba da se plaše izlaska iz EU" i da ostankom u Uniji "oni mogu sve da dobiju".

On je kazao novinarima da je "rizik" ako Francuska odluči da slijedi put Velike Britanije i izađe iz EU u slučaju da kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen pobijedi na izborima.

"Na primjeru Bregzita možemo vidjeti da nema više zaštite, nema više garancija, nema više unutrašnjeg tržišta. Za zemlju koja je članica eurozone, to bi značlio i gubitak jedinstvene valute", rekao je Oland.

Ponovo pozvao Francuze da glasaju za Makrona

Odlazeći francuski predsJednik ponovo je danas upozorio na "opasnost" dolaska ekstremne desnice na vlasti apelući da u drugom krugu predsJedničkih izbora glasači izaberu kandidata centra Emanuela Makrona.

"Treba ukloniti opasnost od prisustva ekstremne desnice u predsJedništvu Francuske", rekao je Oland u Briselu.

Oland je kritikovao stranku kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen koja se zalaže za izlazak iz EU i zone eura.

On rekao da 7. maja treba glasati za Makrona vjerujući da će biti dobar partner Njemačke u odbrani interesa i Francuske i cijele EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније