Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 02. 2013. 10:14 >> 10:12

KAZNIĆE ODGOVORNE

Konjsko meso iz Rumunije umjesto francuske govedine

Francuska vlada obećala je juče da će kazniti sve odgovorne za prodaju konjskog mesa u proizvodima od govedine, u skandalu koji je izbio u Britaniji, ali se proširio i na Francusku.

Francuski ministar za pitanja potrošača Benoa Amon izjavio je da je istragom utvrđeno da konjsko meso potiče iz Rumunije, iako postoje veze i sa francuskim, holandskim i kiparskim firmama, kao i fabrikom u Luksemburgu.

Amon je dodao da su sve zemlje Evropske unije upozorene, ali da još nije jasno da li je riječ o nekoj međunarodnoj prevari ili je u pitanju samo greška.

Britansko odjeljenje kompanije ,,Findus" povuklo je svoje goveđe lazanje iz maloprodaje po savjetu francuskog snabdjevača ,,Komigela" zbog zabrinutosti da su neka pakovanja sadržala konjsko meso iz Rumunije, a ne govedinu iz Francuske, kao što se mislilo.

Direktor francuskog odeljenja ,,Findusa" Matju Lambe rekao je da će kompanija u ponedeljak podnijeti tužbu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније