Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 05. 2017. 21:26   >>  20:59 2

VJERUJE U IZNENAĐENJE

Le Pen: Postigla sam ideološku pobjedu

Kandidatkinja ekstremne desnice za predsjednicu Francuske Marin Le Pen izjavila je danas da je "sve promijenjeno" i da je postigla "ideološku pobjedu", bez obzira na to kakav će biti ishod drugog kruga izbora.

"Čak i ako ne postignemo svoj cilj, u svakom slučaju postoji ogromna politička snaga koja je rođena", rekala je Le Pen u intervjuu za AP.

Le Pen je kazala da je njena stranka Nacionalni front uspjela da "nametne preispitivanje" francuske politike.

Ona je rekla da je moguće iznenađenje u nedjelju, kada će biti održan drugi krug predsjedničkih izbora, uprkos anketama koje ukazuju na veliku prednost njenog rivala, kandidata centra Emanuela Makrona.

Čak i ako izgubi, Le Pen će biti snažna opoziciona figura u francuskoj politici na predstojećim parlamentarnim izborima, navela je agencija AP.

Na pitanje da li će moći da ujedini podijeljenu zemlju ako bude izabrana za predsjednicu, Le Pen je odgovorila potvrdno.

"Da, najviše od svega želim da stavim demokratiju na svoje mjesto", rekla je ona.

Le Pen je dodala da bi Makron produbio podijele, pošto on, kako je navela, zatupa urbanu elitu i velike poslovne interese.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније