Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

09. 05. 2017. 10:12 >> 09:55
12

PARADA U MOSKVI

"Nema sile koja će porobiti ruski narod"

Vojnom paradom u Moskvi počelo obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom. Sa Crvenog trga poručeno da nema, niti će biti sile koja može da porobi ruski narod.

Rusija i svijet slave 72 godine od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

"Lekcije prošlosti nas pozivaju da budemo oprezni", poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin, rekavši da ruske oružane snage mogu da odbiju bilo koji napad i reaguju na bilo koju prijetnju.

Kako je rekao, Rusija je otvorena za saradnju i uvijek je na strani sila mira. 

"Događaji iz prošlosti nameću nam veliku odgovornost pred budućim pokoljenjima, da im prenesemo duh velike pobjede i osiguramo mir i stabilnost", dodao je ruski predsjednik. 

Predsjednik Rusije poručio je da je Rusija spremna na saradnju sa međunarodnom zajednicom u borbi protiv terorizma, ekstremizma i neonacizma, i pozvao međunarodnu zajednicu na konsolidaciju u toj borbi. 

                               

"Danas nas život tjera da povećavamo naš odbrambeni potencijal, ali za efikasnu borbu sa terorizmom, ekstremizmom, neonacizmom, drugim prijetnjama, neophodna je konsolidacija cijele međunarodne zajednice. Mi smo otvoreni za takvu saradnju", rekao je Putin na tradicionalnoj vojnoj paradi na Crvenom trgu. 

Putin je poručio da će Rusija "uvijek biti na strani mira, sa onima koji biraju put ravnopravne saradnje, koji odbacuje ratove koji se kose sa smislom života i suštine čovjeka". 

"Pouke onoga što se dogodilo tjeraju nas da budemo oprezni, oružane snage Rusije spremne su da se suprotstave svakom napadu", rekao je ruski predsjednik. 

Po njegovim riječima, obaveza sadašnje generacije je da se narednim generacijama obezbijedi mir i stabilnost na planeti.

Putin je Rusima čestitao Dan pobjede, a nakon toga je uz plotune intonirana himna Ruske federacije.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније