Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

09. 05. 2017. 19:44 >> 19:24
4

SAD SAOPŠTIO

"Rusi hakovali Francuze tokom izbora"

SAD su posmatrale kako Rusi upadaju u francuske IT sisteme i dojavile to vlastima u Francuskoj, prije nego što je hakovanje tokom nedavnih izbora u toj zemlji postalo javno, izjavio je danas šef Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA) Majk Rodžers.

On je izjavio da SAD, zajedno sa Francuskom i Njemačkom rade na suprotstavljanju dezinformacionim kampanjama tokom izbora.

Francuska komisija za predizbornu kampanju je saopštila da je "velika količina podataka" i nešto lažnih informacija, procurjelo na socijalne mreže nakon hakerskog napada na kampanju izabranog predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Rodžers je takođe rekao da SAD još uvijek rade na sveobuhvatnoj sajber politici kojom bi se borili sa novim izazovima na internetu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније