Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 06. 2013. 23:19 >> 23:19

NIJESU ZAKAZANI

SAD demantuje razgovore s talibanima

Stejt department demantovao je danas da su za ovu nedjelju zakazani razgovori avganistanskih talibana i SAD.

 

 

"Informacije o zakazanom sastanku su netačne", rekla je novinarima portparolka američke diplomatije Dženifer Psaki.  

Ona je rekla da nije "nikad zvanično potvrdila" da će doći do sastanka američkih predstavnika i talibana u Dohi, glavnom gradu emirata Katara gdje su talibani otovrili predstavništvo. 

Kabul je danas izrazio veliko neazodovoljstvo zbog najave direktnih pregovora između Amerikanaca i talibana.  

Predsjednik Avganistana Hamid Karzai rekao je da je obustavio razgovore sa SAD o novom bezbjednosnom sporazumu, u znak protesta zbog toga što Amerikanci nastoje da političko rješenje za rat u zemlji nađu u pregovorima s talibanima.  

Karzai je rekao da je obustavio razgovore o stranim vojnim snagama koje će ostati u zemlji poslije povlačenja njihove glavnine krajem 2014, navodi se u saopštenju iz Karzaijevog kabineta.  

Portparolka Stejt departmenta rekla je da SAD nastavlja da koordiniše naredne etape sa avganistanskom vladom i Visokim savjetom za mir, tijelom koje je formirao avganistanski predsjednik Karzai da pokuša da pregovara sa talibanima.  

Ona je takođe rekla da su od juče dva puta telefonom razgovarali državni sekretar SAD Džon Keri i predsjednik Karzai.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније