Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

17. 05. 2017. 10:51 >> 10:37

PROTIV MJERA ŠTEDNJE

Generalni štrajk paralisao Grčku

Generalni štrajk radnika u Grčkoj protiv novih mjera štednje danas je paralisao tu zemlju i poremetio funkcionisanje javnih i privatnih službi.

 

Radnički sindikati pozvali su na štrajk zbog novih mjera štednje koje Grčka planira da uvede da bi joj kritičari oslobodili novu tranšu pomoći. Ljevičarska vlada složila se da će donijeti nove reforme, u okviru sporazuma s međunarodnim kreditorima.

Javni prevoz je u prekidu, a bolnice primaju samo hitne slučajeve. Četvoročasovni štrajk kontrole letjenja izazvao je otkazivanje ili odlaganje više od 150 letova.

Grčki pomorci su se pridružili četvorodnevnom štrajku, koji je počeo u utorak, pa trajekti koji voze na grčka ostrva i na kopno neće saobraćati do petka uveče.

Veliki protesti održaće se kasnije danas u glavnom gradu Atini, ali kiša može da utiče na odziv demonstranata, navodi agencija AP

Grčki poslanici počeli su juče četvorodnevnu raspravu o novom paketu budžetskih rezova kojim bi se produbile višegodišnje mjere štednje.

Nova runda mjera štednje koja je dio dogovora grčke vlade i međunarodnih kreditora, uključuje dodatno smanjenje penzija 2019. godine i veći porez na prihod 2020. godine.

Bez novih mjera, Grčka bi mogla da ne dobije novac potreban da izbjegne bankrot na ljeto kada na red dolaze velike rate duga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније