Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 05. 2017. 12:33 >> 12:06
2

ODMAZDA

Kijev:Rusija hakovala predsjednikov sajt

Administracija ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka saopštila je danas da je Rusija umiješana u hakerski napad na njihov sajt i dodala da se radi o "očiglednoj odmazdi" za odluku Kijeva da blokira ruske društvene mreže.

 

 

 

Zamjenik šefa administracije Dmitro Šimkiv objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk da je sajt predsjednika Petra Porošena bio izložen "organizovanom napadu".

"Svjedoci smo ruskog odgovora na dekret predsjednika o blokiranju pristupa ruskim društvenim mrežama", kazao je Šimkiv.

Zvaničnik je dodao da IT stručnjaci drže situaciju "pod kontrolom", kao i da sajt više nije u opasnosti. Sajt ukrajinskog predsjednika jutros je bio dostupan u Kijevu, navodi agencija Frans pres.

Moskva nije odmah odgovorila na optužbe Kijeva o hakovanju sajta.

Ukrajina je u utorak blokirala pristup više popularnih ruskih internet servisa čime je dalje proširila sankcije protiv Rusije koju optužuje da podržava separatističku pobunu na istoku zemlje.

Mjere su uperene na društvenu mrežu Vkontakte (VK), često nazvanu i ruskim Fejsbukom, koja ima više od 15 miliona ukrajinskih korisnika, kao i mrežu Odnoklassniki i portal Mail.ru. Ove tri kompanije kontroliše ruski milijarder Ališer Usmanov.

Sankcije su takođe pogodile grupu Jandeks (Yandex), koja se kotira na berzi u Njujorku, i koja je vrlo popularan internet pretraživač i ima brojne druge servise kao sakupljanje novinskih članaka i kartografiju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније