Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 05. 2017. 14:32 >> 14:10

GABRIJEL U VAŠINGTONU

Nastavak obavještajne saradnje sa SAD

Njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel rekao je da je "apsolutno neophodno" da se nastavi obavještajna saradnja sa SAD poslije navoda da je američki predsjednik Donald Tramp otkrio ruskim zvaničnicima povjerljive obavještajne podatke.

 

 

Gabrijel je poslije sastanka s američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom sinoć u Vašingtonu rekao da obavještajna saradnja dvije zemlje nije bila tema njihovog razgovora.

Upitan da li Njemačka još može da ima povjerenja u SAD kada je riječ o dijeljenju obavještajnih informacija, Gabrijel je rekao da između dvije zemlje postoji "snažna obavještajna saradnja" i da je to "apsolutno neophodno" za bezbjednost Njemačke.

"Siguran sam da ćemo nastaviti saradnju", dodao je Gabrijel.

Mediji su naveli da je Tramp prošle nedjelje tokom sastanka u Vašingtonu, ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu i ruskom ambasadoru u SAD Sergeju Kisljaku otkrio strogo povjerljive obavještajne podatke o Islamskoj državi, dobijene pod posebnim uslovima od Izraela.

Tramp je potom izjavio da je "imao sva prava" da te informacije podijeli s Rusima, a Bijela kuća je saopštila da je to bilo "sasvim prikladno".



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније