Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

22. 05. 2017. 21:20 >> 20:54
1

UN ZATRAŽILE

S. Koreja da prekine balističke probe

Ujedinjene nacije (UN) su zatražile danas od Sjeverne Koreje da prekine svoje probe balističkih raketa koje "prijete regionalnoj i međunarodnoj bezbjednosti".

"Jasno je da Sjeverna Koreja otvoreno krši rezolucije Savjeta bezbjednosti i ubrzava svoje balističke aktivnosti", rekao je portparol UN Stefan Dižarik, reagujući na najnovije sjevernokorejsko ispaljivanje raketa.

On je dodao da bi Pjongjang takođe trebalo da razmisli o obnovi ozbiljnog dijaloga.

Sjeverna Koreja ranije danas je saopštila da je uspješno ispalila raketu srednjeg dometa uprkos sankcijama UN.

Sankcije UN joj zabranjuju svaku nuklearnu ili balističku aktivnost, a Pjongjang je na meti serije ekonomskih sankcija koje SAD žele još da pojačaju.

Na zahtjev Vašingtona, Seula i Tokija, hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN predviđen je za sjutra. Vašington takođe pregovara sa Pekingom, jedinim saveznikom Pjongjanga, o novoj rezoluciji kojom bi se povećao pritisak na Sjevernu Koreju.

Sjeverna Koreja ispalila je desetak raketa od početka godine i napreduje ka razvijanju interkontinentalne balističke rakete (ICBM) koja može da nosi bojevu glavu do američkog kontinenta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније