Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

23. 05. 2017. 10:08 >> 10:01

SVJETSKI ZVANIČNICI

"Saosjećamo sa Vama"

Svjetski zvaničnici osudili su teroristički napad u Mančesteru u kojem je poginulo 22 ljudi, a preko 50 ranjeno.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je poručio da je Rusija spremna za još bližu antiteroističku saradnju sa britanskim partnerima.

"Odlučno osuđujemo taj cinični, nečovječni zločin. Vjerujemo da nalogodavci neće ostati nekažnjeni", rekao je Putin u telegramu britanskoj premijerki Terezi Mej.

On je izrazio saučešće poridicama poginulih, prenosi Tas s.

Francuski predsjednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom s britanskom premijerkom Terezom Mej povodom napada u Mančesteru i izrazio saosjećanje i solidarnost.

"Predsjednik Republike nastaviće sa vladom i sa britanskim snagama borbu protiv terororizma", navodi se u saopštenju i dodaje da će Makron nastaviti telefonsku konverzaciju sa britanskom premijerkom povodom dešavanja u istrazi, prenosi Rojters.

Francuski premijer Eduard Filip pozvao je danas građane Francuske da budu oprezni, povodom eksplozije u Mančesteru, koju je nazvao "gnusnim zločinom".

"Najkukavičkiji oblik terorizma ponovo se desio, ciljajući, kao i u Parizu prije nešto više od godinu dana, mjesto koncerta", naveo je Filip u saopštenju, prenosi Rojters.

On je pozvao građane Francuske da budu oprezni, jer se "suočavamo sa prijetnjom prisutnijom više nego prije".

Australijski premijer Malkom Turnbul izjavio je danas da je napad u Mančesteru "brutalan napad na mlade bilo gdje", prenosi AP.

"Ovaj incident, napad, posebno je podlo, posebno kriminalno, posebno strašno djelo jer izgleda da je direktno usmjeren bio na tinejdžere. Ovo je napad na nevine. Sigurno ne postoji zločin koji je više uvrjedljiv od ubistva djece", rekao je Turnbul u australijskom parlamentu.

Portparol japanske vlade Jošihide Suga osudio je napad i izrazio saučešće porodicama žrtava. "Ukoliko je ovo teroristički napad, on ne može biti opravdan ni na koji način i Japan čvrsto osuđuje takav teroristički akt. Japan se solidariše sa narodom Velike Britanije", naveo je on u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније