Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

24. 05. 2017. 10:27 >> 10:02

NA FILIPINIMA

Ekstremisti oteli svještenika i vjernike

Islamski ekstremisti oteli su danas jednog katoličkog svještenika, deset vjernika i članove crkvenog osoblja iz katedrale u Maraviju, na jugu Filipina.

Svještenik Čita Suganoba nije imao nikakvu ulogu u sukobima, nije nosio oružje i nije predstavljao prijetnju, rekao je biskup filipinske rimokatoličke crkve Sokrates Viljegas.

Ekstremisti povezani sa Islamskom državom (ID) zauzeli su bolnicu, zatvor i druge javne zgrade i sukobili se sa vojskom na jugu zemlje. Oni su zapalili koledž, nekoliko kuća i zgrada i razvili su zastave ID.

Do sukoba je došlo nakon što je vojska upala u skrovište terorista u Maraviju, nakon čega su se ekstremisti sukobili s njima i pozvali u pomoć "savezničke" grupe.

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte uveo je vojnu upravu na južnom ostrvu Mindanao i dodao da će "oštro" odgovoriti na nasilje.

On je zbog sukoba prekinuo četvorodnevnu posjetu Moskvi tokom koje je razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније