Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 06. 2013. 20:03   >>  20:13

NAJVIŠE DONIRALI

Vašington donirao 900 miliona dolara UNHCR-u

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je povodom Svjetskog dana izbjeglica da je doprinos Sjedinjenih američkih država predstavništvu Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) udvostručen i da iznosi skoro 900 miliona dolara za 2013. godinu.

 

 

On je kazao da je "ponosan što je SAD prvi donator na svijetu i što daje više pomoći UNHCR-u nego bilo koja druga zemlja i više nego šest zemalja zajedno iza SAD-a".

Keri je posebno govorio o 1,6 miliona sirijskih izbjeglica izvan svoje zemlje.

Keri je kazao kako američki doprinos UNHCR-u omogućava da se osigura "pitka voda, smještaj i lijekovi porodicama od Avganistana do Ekvadora, od Mijanmara do Demokratske Republike Kongo".

Povodom 12. Svjetskog dana izbjeglica, američki ministar je kazao: "Oči 46 miliona izbjeglica na svijetu nas gledaju".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније