Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

25. 05. 2017. 15:21   >>  14:54 1

ZBOG CURENJA INFORMACIJA

Policija Mančestera otkazala saradnju sa SAD

Policija koja istražuje bombaški napad u Mančesteru saopštila je danas da neće više dijeliti informacije sa SAD, pošto su u američkim medijima procurili dokazi iz istrage, javio je BBC.

Britanske zvaničnike je razbjesnilo objavljivanje fotografija s mjesta nesreće, uključujući fotografiju uređaja koji bi mogao da bude "detonator", baterije koja je vjerovatno bila izvor struje i ranac u kojem se nalazio improvizovani uređaj.

Fotografije je prvo objavio Njujork tajms, a zatim su ih prenijeli i britanski mediji.

Prethodno su američki mediji objavili ime napadača, manje od 24 sata poslije napada u kojem su poginule 22 osobe, uključujući djecu, a povrijeđene su 64.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad je poslije toga izjavila da ju je to iznerviralo i upozorila Vašington da to ne bi smjelo da se ponovi.

Izvor iz britanske vlasti izjavio je za BBC da je novo curenje informacija "na novom nivou" i da je izazvalo "nepovjerenje i iznenađenje" u britanskoj vladi.

Savjet nacionalnih šefova policije je "neodobreno objavljivanje" opisao kao kršenje povjerenja koje je potencijalno ugrozilo "veliku protivterorističku istragu".

Gradonalčelnik Mančestera Endi Burnam izrazio je veliku zabrinutost zbog curenja informacija i rekao da je to prenio i američkom ambasadoru.

Očekuje se da će premijerka Tereza Mej tim povodom izraziti zabrinutost prilikom susreta s predsjednikom SAD Donaldom Trampom na samitu NATO-a u Briselu.

Policija Mančestera saopštila je da se nada da će uskoro obnoviti normalne obavještajne odnose, ali da je trenutno "bijesna".

Napadač je identifikovan kao 22-godišnji Salman Abedi, libijskog porijekla. Do sada je u vezi s napadom uhapšeno osam osoba.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније