Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Mina ]

25. 05. 2017. 22:59   >>  22:32

STOLTENBERG SAOPŠTIO

Podrška borbi protiv terorizma

Borba protiv terorizma zahtijeva širok spektar instrumenata, a članice Alijanse odlučile su da prošire podršku akcijama protiv Islamske države, saopštio je generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg.

On je, nakon sastanka šefova država Alijanse, rekao da borba protiv terorirma zahtijeva širok spektar instrumenata, poručujući da su članice saglasile oko plana NATO-a da se pridruži akcijama protiv terorizma.

"Odlučili smo da proširimo podršku globalnoj koaliciji za borbu protiv Islamske države", kazao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, da bi nacije NATO-a bile bezbjedne, potrebno je ulagati u odbranu i dijeliti teret.

Prema riječima Stoltenberga, svi su napravili napredak sa većim ulaganjima u odbranu nakon dugog perioda.

Odlučeno je, kako je kazao, da članice razviju godišnje nacionalne planove kako da saveznice ispune ciljeve iz 2014.

Stoltenberg je poručio da će odluke donesene danas učiniti Alijansu jačom i najavio da će NATO Samit biti održan naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније