Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 05. 2017. 08:26 >> 07:59
5

SUD PRESUDIO

Trampova zabrana zasnovana na netoleranciji

Američki Federalni apelacioni sud u Ričmondu, u državi Virdžinija, presudio je danas da se zabrana ulaska u SAD koju je administracija predsjednika DonaldaTrampa uvela za građane šest bliskoistočnih država "nejasno poziva" na nacionalnu bezbjednost, ali da korijene ima u vjerskoj netoleranciji.

 

 

 


Predsjedavajući sudija Rodžer Gregori u presudi je napisao da zabrana "govori nejasnim riječima o nacionalnoj bezbjednosti" ali da je "kontekst pun vjerske netolerancije, neprijateljstva i diskriminacije".

Ova odluka suda sprečava administraciju da suspenduje izdavanje viza građanima Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.

Direktor Projekta za prava imigranata Američke unije za građanske slobode Omar Džadvat pozdravio je presudu suda i zabranu nazvao neustavnom. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније