Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

26. 05. 2017. 12:22 >> 11:55

NOVA HAPŠENJA

Strah da je Abedi napravio još bombi

Policija strahuje da je osumnjičeni za samoubilački bombaški napad u Mančesteru Salman Abedi napravio druge eksplozivne naprave koje su možda u rukama drugih potencijalnih napadača, objavio je britanski Telegraf.

Mančesterska policija je pretresla kuću Abedija i pronašla "fabriku bombi", kao i veće količine hemikalija i drugih sastojaka neophodnih za eksplozivnu napravu.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Telegraf piše da se strahuje da su, s obzirom na količinu pronađenog materijala, možda napravljene još dve ili tri bombe, prenosi Tanjug.

"To ne možemo da isključimo", rekao je taj izvor.

Uhapšen i deveti osumnjičeni

Britanska policija uhapsila je danas devetu osobu u sklopu istrage o terorističkom napadu u Mančesteru, u kojem su poginule 22 osobe.

Deveti osumnjičeni uhapšen je na osnovu provere adresa povezanih s bombašem-samoubicom Salmanom Abedijem, koji je u ponedjeljak izvršio napad tokom koncerta u Mančesteru, prenosi Beta.

Policija i bezbjednosne agencije rade na sprečavanju novih napada i istražuju moguće veze između Abedija i ekstremista u Mančesteru, kao i u Evropi, sjevernoj Africi i na Bliskom istoku.

Abedi (22), koji je bio poznat bezbjednosnim službama zbog svojih radikalnih stavova, bio je prema izvještajima u kontaktu s članovima svoje porodice neposredno prije napada.

Identiteti rano jutros uhapšenog muškarca i osam ranije uhapšenih osoba nijesu saopšteni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније