Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

26. 05. 2017. 22:14 >> 21:46

OSVETA ZA KOPTE

Egipat napao baze u Libiji

Egipatski avioni napali su baze ekstremista na istoku Libije u osveti za današnji napad na egipatske Kopte u kojem je ubijeno 28 ljudi, rekli su viši zvaničnici.

Prethodno je predsjedik Egipta Abdel-Fatah el-Sisi rekao da su napadnuti ekstremisti odgovorni za napad egipatske Kopte, ali nije iznio detalje.

Zvaničnici su rekli da su egipatski avioni napali sjedište savjeta Šura u gradu Darni, gdje su lokalne naoružane grupe povezane s Al-Kaidom, a ne Islamskom državom za koju se mislilo da je odgovorna, prenio je Asošijetid pres.

"Napaduti ekstremisti koji su ubili Kopte"

Egipatski predsjedik, Abdel-Fatah el-Sisi izjavio je da su napadnuti ekstremisti koji su ranije danas ubili 28 egipatskih Kopta, ne navodeći detalje.

El-Sisi je rekao da će Egipat napasti svaku bazu u kojoj se obučavaju ekstremisti koji izvode napade u toj zemlji.

Egipatski predsjednike je pozvao predsjednika SAD Donalda Trampa da predvodi borbu protiv terorizma.

Tramp je osudio napad u kojem je poginulo 28 ljudi, okrivljujući "zle teroristčke organizacije" i "siledžijsku ideologiju".

El-Sisi je takođe pozvao da se kazne zemlje koje finansiraju, obučavaju i naoružavaju ekstremiste.

U oružanom napadu maskiranih napadača na autobus s Koptima, južno od Kaira, poginulo je 28 osoba, uključujući djecu, a 22 je povrijeđeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније