Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

27. 05. 2017. 13:30 >> 13:04

U VELIKOJ BRITANIJI

Smanjen nivo prijetnje od terorizma

Nivo prijetnje od terorizma u Velikoj Britaniji smanjen je sa "kritičnog" na ozbiljan, saopštila je danas britanska premijerka Tereza Mej.

 

To znači da je napad "vrlo vjerovatan", ali ne i da se očekuje da će se neminovno dogoditi, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Širom Velike Britanije pojačane su mjere bezbjednosti zbog sportskih događaja koji će biti održani tokom vikenda.

Prethodno je saopšteno da je naselje Mos sajd u Mančesteru evakuisano u okviru istrage bombaškog napada koji je izveden na koncertu u ponedjeljak u tom gradu.

Ranije danas je objavljeno da je britanska policija uhapsila još dvoje osumnjičenih za umiješanost u bombaški napad u Mančesteru. Policija je navela da su muškarci stari 20 i 22 godine privedeni rano jutros u Mančesteru zbog sumnje da su pripremali krivična djela terorizma.

Policajci su upotrijebili eksplozivnu napravu kako bi ušli na posjed zbog hapšenja.

Vlasti su navele da je trenutno u pritvoru 11 muškaraca starih između 18 i 44, dodajući da je zabilježen veliki napredak u istrazi.

Šef antiterorističke službe policije Mark Rouli rekao je da su vlasti "razbile veliki dio" mreže saradnika bombaša koji je izveo napad u Mančesteru Salmana Abedija, ali da i dalje ima "praznina u razumijevanju" planiranja napada.

Kako je naveo, u toku je istraga moguće povezanosti džihadista u Velikoj Britaniji, drugim evropskim zemljama, Libiji i na Bliskom istoku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније