Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

28. 05. 2017. 19:26 >> 18:58
1

PRVI SASTANAK

Makron i Putin sjutra o Ukrajini i Siriji

Predsjednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, razgovaraće sjutra u Versaju o situaciji u Ukrajini i Siriji.

To će biti prvi sastanak Putina i Makrona, koji je zvanično preuzeo dužnost 14. maja.

Predsjednik Francuske ugostiće svog ruskog kolegu u Velikom Trijanonu, dvorcu za zabavu na imanju Versaj, gdje će biti izložba posvećena ruskom caru iz 18. vijeka Petru Velikom.

Izložbom koja je organizovana u saradnji sa Ermitažom iz Sankt Peterburga, biće obilježeno 300 godina diplomatskih odnosa Francuske i Rusije.

Makron se tokom predsjedničke kampanje zalagao za čvrst stav prema Rusiji, ali i za saradnju u borbi protiv ekstremističke organizacije Islamska država.

On je ranije kritikovao pripajanje Krima Rusiji 2014. godine, ali je naveo da je važno "imati otvoren dijalog sa Moskvom".

Ruski predsjednik će posjetiti Francusku sedam mjeseci pošto je otkazao najavljenu posjetu Parizu zbog neslaganja oko Sirije s tadašnjim predsjednikom Francuske Fransoaom Olandom, koji je rekao da razmišlja da li treba da primi Putina s obzirom na "ratne zločine" koje je sirijski režim počinio u Alepu, uz podršku ruskih snaga.

Ministri spoljnih poslova Francuske i Rusije razgovarali su telefonom u petak, uoči sastanka Makrona i Putina, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Rusije u Francuskoj Aleksandar Orlov rekao je da Moskva ima "pozitivno mišljenje" o Makronu, opisujući ga kao "veoma inteligentnog, realnog i pragmatičnog". 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније