Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Beta/Tanjug ]

29. 05. 2017. 18:25 >> 17:57
2

MAKRON ISTAKAO

"Bez Rusije nema rješenja problema"

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da je upotreba hemijskog oružja u Siriji "crvena linija", koja zahtijeva "hitan odgovor" iz Francuske. On je na zajedničkoj konferenciji s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Versaju naglasio da se nijedan međunarodni problem ne može riješiti bez Rusije.

"Na našoj strani postoji veoma jasna crvena linija, upotreba hemijskog oružja od bilo koga", rekao je Makron.

Kako se navodi, Makron je dodao i da želi da ojača saradnju sa Rusijom, kao i da nijedan međunarodni problem ne može riješiti bez Rusije. 

On je kazao i da vjeruje da dvije države mogu da sarađuju po pitanju Sirije, kao i da želi da ojača saradnju u borbi protiv Islamske države, prenosi AP. 

Makron je istakao i da želi demokratsku tranziciju u Siriji, ali ne po cijenu "ratom razorene zemlje koja postaje propala država".

Francuski predsjednik Emanuel Makron primio je prije toga u Versaju ruskog predsjednika Vladimira Putina, prenio je Frans pres. 

Putinova posjeta je simbolična u istorijskom smislu ali neće biti zvaničnog karaktera jer ruski predsjednik neće biti primljen u zvaničnoj rezidenciji francuskog predsjednika.

Ruski predsjednik će posjetiti Francusku sedam mjeseci pošto je otkazao najavljenu posjetu Parizu zbog neslaganja oko Sirije s tadašnjim predsjednikom Francuske Fransoa Olandom, koji je rekao da razmišlja da li treba da primi Putina s obzirom na "ratne zločine" koje je sirijski režim počinio u Alepu uz podršku ruskih snaga.

U saradnji sa sanktpeterburškim muzejom Ermitaž u Parizu je organizovana izložba povodom 300 godina diplomatskih odnosa Francuske i Rusije.

Prije Putinovog dolaska aktivisti za ljudska prava su se okupili u Parizu da bi skrenuli pažnju na položaj homoseksualaca u Čečeniji.

Sreću zbog Putinovog dolaska u Francusku izrazila je i liderka Nacionalnog fronta Marin le Pen.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније