Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

29. 05. 2017. 19:31 >> 19:07
2

KONFERENCIJA S PUTINOM

Makron: RT i Sputnjik organi propagande

Francuski predsjednik Emanuel Makron optužio je dvije ruske medijske kuće, televiziju Raša Tudej (RT) i Sputnjik, da su služili kao organi "propagande i uticaja" za vrijeme francuske predsjedničke kampanje.

Makron je na zajedničkoj konferenciji za štampu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, organizovanoj poslije njihovog sastanka u Versaju, optužio te dvije medijske kuće, koje finansira ruska država, za širenje lažnih vesti.

Makron je rekao da je zato zabranio njihovim novinarima ulazak u sjedište njegovog izbornog štaba tokom trke za predsjednika Francuske.

Iz Makronovog izbornog štaba ta dva medija već su ranije optužena da su dio mjera čiji je cilj da oslabi Makrona u korist kandidata bliskijih Moskvi, kao što je njegova rivalka sa krajnje desnice Marin le Pen.

Putin je odbacio sve navode o ruskom miješanju u francusku predsjedničku kampanju.

U obraćanju na istoj konferenciji za štamp Putin je rekao da Moskva nije uticala na francusko glasanje.

On je takodje stao u odbranu svog martovskog sastanka s Makronovom glavnom rivalkom u predsjedničkoj trci, šeficom krajnje desnice Marin le Pen.

Putin je opisao Le Penovu kao političarku koja želi da razvije prijateljske veze sa Rusijom i rekao da bi bilo čudno kada bi Rusija odbacila nastojanja evropskih političara da ojačaju veze.

Govoreći o pozivima da se ojačaju sankcije Rusiji zbog Ukrajine, on je rekao da sankcije ne bi uopšte doprinijele rješenju ukrajinske krize.

"Vi ste pitali kako bi sankcije protiv Rusije mogle da pomognu u rješavanju krize na istoku Ukrajine. I evo odgovora: nikako", rekao je ruski predsjednik.

Makron je rekao da će narednih dana ili nedjelja biti nastavljeni razgovori u takozvanom Normandijskom formatu (Rusija, Njemačka, Francuska i Ukrajina) kako bi se izbjegla eskalacija tenzija na istoku Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније