Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 06. 2017. 10:35 >> 10:09
2

ZBOG PARISKOG SPORAZUMA

Trampa napuštaju savjetnici

Vlasnik Tesle, milijarder Ilon Mask, i direktor Volt Diznija Robert Iger saopštili su da napuštaju savjetodavna tijela Bijele kuće poslije odluke predsjednika SAD Donalda Trampa da se povuče iz sporazuma, uz poruku da je "klimatska promjena stvarna".

"Napuštam predsjedničke savjete. Klimatska promjena je stvarna. Napuštanje (sporazuma iz) Pariza nije dobro ni za Ameriku ni za svijet", naveo je Mask na Tviteru.

Iger, izvršni direktor Diznija, tvitovao je zatim da "iz principijelnih razloga" daje ostavku na mjesto u savjetodavnom tijelu Bijele kuće.

I izvršni direktor komapnije Dženeral elektrik Džef Imelt, koji nije u krugovima savjetnika Bijele kuće, osudio je odluku Donalda Trampa.

"Razočaran sam zbog odluke o Pariskom sporazumu. Klimatske promjene su realne. Industrija treba sada da preuzme vodeću ulogu i da ne zavisi od vlade", navodi se u poruci Imelta na Tviteru.

Tramp je sinoć objavio da se SAD povlače iz Pariskog sporazuma o klimi i da će odmah obustaviti "kompletnu primenu" odredaba Pariskog sporazuma.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније