Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 06. 2013. 21:57   >>  21:57

BOMBAŠ SAMOUBICA

U Pešavaru ubijeno 15 ljudi

Prema posljednjim podacima, najmanje 15 ljudi danas je ubijeno, a više od 25 je ranjeno kada je bombaš samoubica izvršio napad na šiitske vjernike u džamiji u Pešavaru, na sjeverozapadu Pakistana, saopštili su pakistanski zvaničnici.

 

 

Pakistanska policija je ranije danas saopštila da je u napadu poginulo najmanje 10 ljudi, a ranjeno 25.

Predstavnik policije Abdul Hamid Kan rekao je da je napadač došetao do džamije, prvo pucao iz vatrenog oružja na čuvare zatim aktivirao eksploziv, u trenutku kada su se šiiti molili u šiitskoj oblasti Gulšan, u predgrađu Pešavara, u sjeverozapadnom plemenskom dijelu Pakistana kod granice sa Avganistanom, javila je agencija Asošijejtid pres.

Od siline eksplozije napravljena je rupa u zidu i na krovu molitvene sale, a sprat je bio prepun okrvavljenih komada ljudskog mesa, leševa, islamskih knjiga i molitvenih kapa, javio je izvještač agencije Frans pres.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Napad je uslijedio samo nekoliko dana pošto su američki zvaničnici izrazili nadu da će biti otvoreni pregovori sa avganistanskim talibanima u Dohi, prijestonici Katara.

Radikalni sunitski muslimani pojačali su u Pakistanu u posljednjih 18 mjeseci, napade na manjinske šiite, koje smatraju jereticima, prenio je AP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније