Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 06. 2017. 14:50 >> 14:26
1

PUTIN OCIJENIO

"Sankcije su učinile Rusiju jačom"

Rusija se izvukla iz recesije iako Zapad nastavlja sa sankcijama protiv Moskve, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin, dodajući da su restriktivne mjere primorale njegovu zemlju da se u manjoj mjeri oslanja na izvoz kada je u pitanju energetika.

Na konferenciji za novinare na kojoj je odgovarao na pitanja novinara i građana Rusije, Putin je osudio odluku američkog Senata da uvede novi paket sankcija Moskvi, ocijenivši ipak da je to njegovu zemlju učinilo jačom.

Putin je rekao da sankcije uvedene Rusiji predstavljaju podsticaj da se ta zemlja oslobodi oslanjanja na izvoz nafte i gasa, i "prđe na mozak i talente" u cilju razvoja drugih industrija.

On je međutim rekao da pad cijene nafte predstavlja značajniji faktor usporavanja ekonomije Rusije nego sankcije.

Republikanci i demokrate u američkom Senatu dogovorili su se u srijedu o novom paketu sankcija Rusiji zbog, izmđu ostalog, njenog navodnog miješanja u predsjedničke izbore u SAD i hakerskih napada.

Ta odluka donesena je pošto su SAD i države EU u više navrata uvodile sankcije Rusiji zbog ruskog pripajanja Krima i podrške pobunjenicima na istoku Ukrajine.

Rusija je uvela kontramere SAD i EU, zabranivši uvoz većeg dijela prehrambenih proizvoda sa Zapada.

Nada se da će se odnosi Rusije i SAD normalizovati

Ruski predsjednik izrazio je danas nadu da će se odnosi Rusije i SAD normalizovati, rekavši da te dvije zemlje mogu da sarađuju u brojnim oblastima.

Putin je rekao da Moskva i Vašington mogu da sarađuju u suzbijanju proliferacije oružja za masovno uništenje, uključujući nuklearni i raketni program Sjeverne Koreje.

On je rekao da Rusija i SAD takođe mogu da sarađuju u borbi protiv siromaštva u svijetu i sprečavanju klimatskih promjena.

Predsjednik Rusije je izrazio nadu da bi SAD mogle da imaju "konstruktivnu ulogu" u rješavanju ukrajinske krize.

Putin je ponovo negirao miješanje Rusije u američke predsjedničke izbore, navodeći da njegova zemlja nije učestvovala u bilo kakvim prikrivenim aktivnostima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније