Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

17. 06. 2017. 19:02 >> 18:33
4

SIRIJA

Ruska vojska ubila dva komandanta ID

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je danas da su u napadima ruske avijacije kod Deir Ezora ubijena dva komandanta i više od 180 boraca Islamske države.

"U preventivnim udarima 6. i 8. juna na položaje Islamske države ubijeni su komandanti Abu Omar al-Belgiki i Abu Jasin al-Masri", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo i da je uništeno 16 borbenih vozila i skladište municije.

Tokom izviđačkog leta, ruski dronovi su otkrili da Islamska država priprema "proboj odbrane sirijskih snaga u Deir Ezoru".

Deir Ezor je pod opsadom Islamske države od početka 2015. i ta grupa drži najveći dio okoline grada pod kontrolom.

Rusija je glavni saveznik predsjednika Sirije Bašara al-Asada i od septembra 2015. vodi vojnu operaciju kojom podržava snage sirijske vlade u borbi protiv pobunjenika i džihadista.

Ruska vojska je juče saopštila da je krajem maja najvjerovatnije ubila vođu Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija prilikom bombardovanja skupa lidera te organizacije kod Rake.

Portparol međunarodne koalicije koju predvode SAD Rajan Dilon nije mogao da potvrdi tu informaciju.

Rat u Siriji traje šest godina i do sada je poginulo više od 320.000 ljudi, više od polovine Sirijaca je moralo da napusti svoje domove, a ekonomija i infrastruktura su uništene.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније