Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

18. 06. 2017. 23:33 >> 23:06

ERDOGAN UPOZORAVA, ALI...

Lider turske opozicije nastavlja marš

Lider turske opozicije izjavio je danas da nastavlja "marš za pravdu" od Ankare do Istanbula u znak protesta zbog hapšenja opozicionog poslanika i uprkos upozorenju predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Predsjednik najveće opozicione stranke, Republikanske narodne partije (CHP) Kemal Kiličdaroglu krenuo je u marš od Ankare do 450 kilometara udaljenog Istanbula u znak protesta zbog hapšenja poslanika CHP-a Enisa Berberoglua koji je u srijedu osuđen na 25 godina zatvora zbog odavanja državnih tajni.

Kiličdaroglu (68) četvrti dan hoda sa pristalicama i očekuje da će za oko mjesec dana stići do zgrade zatvora u Istanbulu gdje se nalazi Berberoglu.

Erdogan upozorio je juče da se lider opozicije ne iznenadi ako bude priveden.

"Nemojte se iznenaditi ako vas sudski organi pozovu na saslušanje", rekao je turski predsjednik.

Lider opozicije je rekao da ne nasijeda na provokacije i da nastavlja marš "koji je za pravdu, a ne protiv nje".

Berberoglu je uhapšen i osuđen u slučaju povezanim s objavljivanjem izvještaja u listu Džumhurijet 2015. o tome da su turske obavještajne službe navodno krijumčarile oružje islamskim pobunjenicima u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније