Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 06. 2017. 11:01 >> 02:18

NAKON IZBORA

Makronu predstoji rekontrukcija vlade

Francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu predstoji rekonstrukcija vlade pošto je njegova nova centristička stranka osvojila većinu na parlamentarnim izborima.

Francuski premijer Eduar Filip danas bi trebalo da podnese ostavku prije "tehničke rekonstrukcije" vlade, najavio je portparol vlade Kristof Kastaner.

Kastaner je za radio RTL rekao da očekuje da će "premijer u toku dana, u narednim satima, podnijeti ostavku", što je simboličan i očekivan potez poslije izbora.

Sastav nove vlade biće saopšten narednih dana.

Makronova Republika u pokretu eliminisala je tradicionalne stranke, ljevicu i desnicu, i sada ima odriješene ruke da sprovede ranije obećane reforme.

Republika u pokretu i njen saveznik, centristički MoDem, imaće između 355 i 403 od 577 mjesta u parlamentu, dok je za apsolutnu većinu neophodno 289 poslanika, naveli su instituti za istraživanje javnog mnjenja.

Kastaner nije želio da kaže da li će ministri za koje se sumnjalo da su povezivani sa korupcionaškim aferama ostati u vladi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније