Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ klix.ba ]

20. 06. 2017. 11:27   >>  12:49

DANI ŽALOSTI

Portugal: Vatrogasci i dalje gase plamen

Više od 1.000 vatrogasaca se bori kako bi preuzelo kontrolu nad masovnom šumskom vatrom koja je planula proteklog vikenda u centralnom Portugalu. Nacija žali za 64 smrtno stradale osobe u požaru.

Mnoge žrtve su spaljene dok su bile zarobljene u svojim automobilima, tamo gdje je plamen bio najveći. Požar je okarakterisan kao najsmrtonosnija katastrofa u novijoj istoriji Portugala.

"Vatra nam je donijela tragediju kakvu nikada ranije nismo vidjeli", rekao je vidno potreseni premijer Antonio Kosta koji je najavio tri dana žalosti.

Do ponedjeljka naveče registrovane su 64 žrtve, naveli su zvaničnici. Ukupan broj povrijeđenih na mjestima za koje su vlasti tvrdile da su pod kontrolom je 135.

Portugalska nacionalna ruta 236 pretvorena je u "put do pakla" gdje se dogodilo 47 smrtnih slučajeva nakon što je žestok plamen zahvatio okolnoe šume.

Većina stradalih su bili članovi porodica koje su provele popodne na obali obližnje rijeke, rekli su predstavnici lokalne vlasti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније