Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 06. 2017. 09:31 >> 09:02

SIRIJA

Australija nastavlja udare na ID

Australija nastavlja vazdušne napade na pozicije ekstremističke organizacije Islamska država (ID) obustavljene nakon što su američke snage oborile avion sirijske vojske, saopštili su zvaničnici.

Ministar unutrašnjih poslova Mark Binskin rekao su vazdušne operacije suspendovane zbog "niza potencijalnih prijetnji". On je rekao da je Australija iskoristila to vrijeme da ispita šta se dešava u "kompleksnom" vazdušnom prostoru Sirije.

"Operacije će uskoro početi ponovo", kazao je Brinskin novinarima u Kanberi.

Prema njegovim riječima, australijski borbeni avioni su u posljednje vrijeme učestvovali u operacijama u iračkom gradu Mosulu.

Australija je rasporedila šest vojnih aviona u bazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji gađaju mete ID u Siriji i Iraku.

Odluka o suspendovanju vazdušnih napada usljedila je nakon upozorenja Rusije da će svi avioni međunarodne koalicije koju predvode SAD a koji lete zapadno od Eufrata "će biti posmatrani" i "smatrani metama" ruske protivvazdušne odbrane u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније