Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2017. 09:39 >> 09:11

OSUMNJIČENI IDENTIFIKOVAN

Jake bezbjednosne mjere u Briselu

Belgijski zvaničnici podigli su bezbjednosne mjere na najviši nivo nakon što je vojska ubila osumnjičenog bombaša poslije male eksplozije na briselskoj Centralnoj željezničkoj stanici u kojoj nije bilo povrijeđenih.

Belgijska policija za borbu protiv terorizma istražuje motive osumnjičenog bombaša samoubice, kojeg su ubili vojnici koji čuvaju željezničku stanicu u Briselu nakon što je izazvao eksploziju u kojoj niko nije povrijeđen.

Televizija VTM prenijela je, pozivajući se na belgijskog ministra unutrašnjih poslova Žan Žambona, da su istražitelji identifikovali osumnjičenog, ali nijesu još objavili njegovo ime.

Željeznička stanica rano jutros je otvorena za putnike. Osoblje je počelo da pristiže, ali su u zgradi još postavljeni policijski kordoni.

Ministar unutrašnjih poslova Žan Žanbon rekao je za televiziju VRT da je važno baviti se bezbjednosnim pitanjima, ali da ne treba pretjerivati.

Žanbon je upozorio da je protiv društva da se građani "uvjek i svuda" provjeravaju. "To bi bilo ispunjenje cilja terorista", rekao je on.

Vojska je juče ubila osumnjičenog bombaša poslije male eksplozije na briselskoj Centralnoj željezničkoj stanici.

Neki svjedoci su rekli da je bombaš vikao "Alah je veliki". Tužilaštvo je saopštilo da je osumnjičeni nosio ranac i pojas sa eksplozivom.

Prema navodima televizije VRT, istražitelji vjeruju da je muškarac imao bombu koja je sadržala eksere, a koja nije uspjela da da u potpunosti eksplodira. 

Centralni gradski trg Gran plas, popularno turističko odredište, evakuisan je kad i stanica koja je udaljena oko 200 metara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније